KINESIOLOGY TAPENING
Kinesiology tapning utvecklades i Japan 1979 av kiropraktorn Dr Kenzo Kase. Kinesiotapen är designad för att efterlikna hudens egenskaper i form av flexibilitet och tjocklek och den har i det närmaste samma tjocklek som huden. Tejpen är tillverkad av bomull vilket möjliggör att huden andas även när tejpen är applicerad. Klistret på tejpen består av akryl och aktiveras av kroppens värme.
Kinesiotapen lindrar snärta och underlättar lymfdränade genom att mikroskopiskt lyfta huden. Resultatet blir att tryck och irritation tas bort från nervändar och smärtreceptorer och smärtan lindras. Trycket lättr gradvis i det lymfatiska systemet och flödet underlättas, vilket förstärker och påskyndar kroppens egenläkning. Blodcirkulationen ökar och slaggprodukter transporteras bort. Kinesiotapen har den unika egenskapen att den aktiverar kroppens läkningsprocess alla dygnets 24 timmar.
Användningsområden: Belastningsskador, ryggskott, minskar svullnad vid lymfödem, minskar ärrbildning efter kirurgi, idrottsskador mm.